fund sliven

Switch to desktop Register Login

Третокласници участваха в занимание на тема „Шарен свят”

  

В занимание на тема „Шарен свят”, по дейност Интерактивен музей по основната програма на ОДФ-Сливен, участваха децата от 3 „д” клас от СУ „Константин Константинов”, с класен ръководител Татяна Дейчева.

Основна цел на заниманието бе да покаже на децата различни техники на плетене, шиене и везане.

Част от момичетата се включиха в заниманието по везане и с помощта на модератор успяха да украсят с бродерия красиви каренца.

Други момичета от класа изплетоха пращови за престилки от разноцветна вълна. След това облякоха народни носии, акцент в които бяха различни сливенски престилки. Децата останаха очаровани от цветовете и орнаментиката по престилките. Те научиха повече за видовете престилки в Сливенския край, символите по тях, предназначението им и др.

Останалата част от децата участва в забавно състезание по навиване на кълбо прежда с асистент. Разделени на отбори от по двама души, третокласниците се надпреварваха кой първи ще успее да навие правилно кълбото прежда, без да размотае гранката и без да направи възел по време на навиването.

Заниманието на тема „Шарен свят” бе част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

 

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version