Warning: require_once() [function.require-once]: Dynamic inheritance detected for class jdocumentrendererhead in /home/slivipxl/domains/account_smarkov/fund-sliven.org/libraries/joomla/document/document.php on line 922

Warning: require_once() [function.require-once]: Autofiltering /home/slivipxl/domains/account_smarkov/fund-sliven.org/libraries/joomla/document/html/renderer/head.php in /home/slivipxl/domains/account_smarkov/fund-sliven.org/libraries/joomla/document/document.php on line 922

Warning: require_once() [function.require-once]: Recompiling /home/slivipxl/domains/account_smarkov/fund-sliven.org/libraries/joomla/document/html/renderer/head.php in /home/slivipxl/domains/account_smarkov/fund-sliven.org/libraries/joomla/document/document.php on line 922
Какво знаят децата за здравословното хранене?

fund sliven

Switch to desktop Register Login

Какво знаят децата за здравословното хранене?

 

Приключиха беседите за здравословното хранене, които се проведоха по проект „Децата-грамотни купувачи на храна” в СУ „Константин Константинов”. На 8 ноември лекторът Антон Дойчев от сдружение „Ян Син” гостува в 1 а клас с класен ръководител Радост Енергиева, 3 д клас с класен ръководител Татяна Дейчева и в 4 е клас с класен ръководител Светла Илчева.

Първокласниците показаха завидни познания за полезните храни и се справиха отлично с практическите задачи за здравословното хранене.

Някои от третокласниците знаеха добре какво представляват аспартамът и Е-та, които се намират в много от продаваните в магазините храни и напитки.

По време на лекцията четвъртокласниците коментираха какво причиняват на организма при редовна консумациявредните храни като маргарин, пастет, кренвирши, чипс, газираните и енергийни напитки и др.

В края на всяка лекция учениците оцветиха картинки и решиха ребуси и кръстословици, свързани със здравословното хранене.

Проектът „Децата – грамотни купувачи на храна” на сдружение „Ян Син” е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен 2018”, организиран от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Целта на проекта е да създаде у децата култура за здравословно хранене и правилен избор на храна. Целевата му група са деца на възраст 6-10 години, от детски градини и начални класове. Проектът включва лекции за здравословното хранене, ролеви игри, провеждане на викторини с интересни ребуси и кръстословици, рисунки и др., както и брошури за родителите, в които има информация за здравословното хранене. В края на проекта ще бъде издаден сборник с данни за полезната и вредна храна.

   

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version