fund sliven

Switch to desktop Register Login

ОДФ Сливен организира благотворителен базар на 17 ноември

ОДФ Сливен организира благотворителен базар на 17 ноември

odf and global fund 2016

Обществен дарителски фонд Сливен подготвя нова благотворителна инициатива в подкрепа на деца в неравностойно положение и нужда от специални грижи. Тя ще се състои на 17 ноември от 19 часа в ресторант „Централ”, и има за цел да събере 1800 лева за оборудване на кабинет по кинезитерапия към Помощно училище „Власаки Шуманов” в Сливен.

В тази връзка от началото на месец ноември Фондапроведе няколко благотворителни акции под надслов „Рисувам и творя благотворително”. Първата беше в Помощното училище, където се проведе уъркшоп с водещ Виктория Новакова.По време на уьркшопа родители и учители от учебното заведение се включиха, като изработиха красиви пана. Също така в магазина на „Домейн Бойар” в Сливен се проведоханяколко акции за декупаж върху бутилки за вино. В галерия „Седем” жени и младежи от Сливен рисуваха благотворително върху коприна.

Всички картини, пана и бутилки за вино, изработени по време на акциите „Рисувам и творя благотворително”, ще бъдат представени на благотворителния базар на 17 ноември. Организаторите са предвидили и томбола за участниците. Кувертът за участие е 20 лева.

Инициативата за събиране на средства за оборудване на кабинет по кинезитерапия в Помощното училище в Сливен се реализира по проект на Фонда с наименование Обществен дарителски фонд Сливен и Глобален фонд за общностни фондации - доверени партньори за дарителски каузи и проекти. Като част от проекта е създаването на нов благотворителен фонд за финансиране на малки проекти насочени към подпомагане на социално слаби и уязвими граждани; деца и младежи в риск; интеграция на маргинализираните групи; талантливи деца, ученици и млади хора; възрастни и бездомни хора в нужда. Фонда ще работи чрез дарителската платформа Общността.com.

Екипа на Обществен дарителски фонд Сливен благодари на всички, които даряват и подкрепят инициативите му за децата и младежите в неравностойно положение, както и на ГлобаленФонд за Общностни Фондации (GFCF) за изключителната подкрепа и помощ. 

 Всеки който желае да се включи в благотворителния базар за децата от Помщното уччилище е добре дошъл на 17 ноември от 19 часа в ресторант „Централ”.

Екип на Обществен дарителски фонд Сливен

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version