fund sliven

Switch to desktop Register Login

УПРАВИТЕЛЯ НА НОИ БИСЕР ПЕТКОВ ВРЪЧИ ДАРЕНИЕ ЗА ПАРАКЛИСЪТ „СВЕТИ МИНА”

darenie sveti mina NOI

УПРАВИТЕЛЯ НА НОИ БИСЕР ПЕТКОВ ВРЪЧИ ДАРЕНИЕ  ЗА ПАРАКЛИСЪТ „СВЕТИ МИНА”

   На 10 ноември 2014 г. управителя на НОИ, г-н Бисер Петков посети град Сливен с благотворителна цел за връчване на дарение. Това се случва ден преди професионалния празник на служителите на НОИ 11 ноември – Денят в който българската църква почита Свети великомъченик Мина, който е  закрилник на бедните, на инвалидите, на вдовиците и радетел за семейно благополучие.  

Служителите на НОИ от цялата страна се включиха като национален партньор на Обществен дарителски фонд Сливен в подкрепа възстановяването на Параклиса „Свети Мина” – любимо място в сърцето на сливналии в Националната кампания „Място в сърцето” организирана от Фондация работилница за граждански инициативи.

Параклисът „Свети Мина” е един от 12–те обекта включен по желание на млади хора от град Сливен в Националната кампания „Място в сърцето” на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, която се реализира на територията на 12 града в страната ни и касае възстановяване на 12-различни обекта. 

По време на кампанията за събиране на средства служителите от всички териториални поделения на НОИ в страната успяха да съберат сумата от 3500 лева, с която в двора на параклиса беше направена нова беседка, ремонтирана чешмата и къта за почивка около нея.

Г- Петков, връчи като част от дарението, и ръчно изработена икона на Свети великомъченик Мина, която беше поставена в предварително подготвена ниша на външната чешма с послание за спомен на поколенията, и извършения акт за дарение от служителите на НОИ.

Дарението беше прието от Председателят на настоятелството на храм „Света София”(към който се числи параклиса) – отец Силвестър и изпълнителния директор на Обществен дарителски фонд Сливен – Стоян Марков.

На благотворителното събитие присъстваха служители на ТП на НОИ в град Сливен, членове нанастоятелството на храм „Света София”, УС на Обществен дарителски фонд Сливен, общественици и граждани на град Сливен.

За последните 2 месеца благодарение на направените дарения Параклисът и неговият двор които бяха поизоставени през последните няколко години започнаха да придобиват един нов вид и облик, радващ очите на всички негови посетители. До настоящия момент основно са ремонтирани и обновени покрива и стряхите на параклиса, входната дървена врата, чешмата в двора, изградени на са нови алеи, беседка и източната част на оградата с централен портал.

Ремонтите продължават като в близките дни предстоят от дарители да бъдат подновени осветлението и електро инсталацията на параклиса, да бъде поставен климатик за отопление, смяна на дограмата и прозорците. Кампанията за събиране на дарения продължава като най-наложащо и необходимо е да се съберат дарения за възстановяване на западната и северна част на оградата, реставриране на стенописите, вентилация на местата за свещи и други.

С участието на параклиса в Националната кампания „Място в сърцето” беше даден старта за едно ново начало и възможности за неговото развитие в бъдеще. В най-скоро време параклиса отново ще бъде отворен за миряни и посетители.

Банкова сметка за дарения на Обществен дарителски фонд Сливен

Банка : ТОКУДА БАНК АД – клон Сливен
BIC: CREXBGSF
IBAN: BG80CREX92601051837401

Основание: Място в сърцето – параклис Свети Мина, Сливен

Дарител: име и фамилия на гражданин или име на фирма/клон

Снимки от събитието може да бъдат видяни във Фейсбук страницана на обществен дарителски фонд Сливен:https://www.facebook.com/odf.sliven

Share

“Настоящият сайт стана възможен благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България”. Изразените тук становища са на авторa и не отразяват непременно мнението на ФРГИ.”
Изграден от Abstract-Design.com

Top Desktop version